Om hjelpetelefonen

Vi tilbyr støtte, råd og veiledning til deg som har det vanskelig med psykiske utfordringer eller trenger hjelp til å håndtere en vanskelig situasjon. Våre tjenester er konfidensielle og tilgjengelige på kveldstid.

Rune Sælen

Rune Sælen

Psykiatrisk sykepleier, klinisk spesialist

Rune har 30 års bred yrkeserfaring i å hjelpe mennesker i alle livssituasjoner og med ulike psykiske lidelser. De siste 10 årene har han jobbet i allmennpoliklinikk og akutt ambulant team med særlig fokus på livskriser, pårørendekontakt, depresjon, angst, bipolaritet og psykose.

Nina Irene Molde

Nina Irene Molde

Psykiatrisk sykepleier, klinisk spesialist

Nina har 30 års allsidig erfaring i spesialisthelsetjenesten, innen akutt- og langtidspsykiatri. Hun har videreutdanning som mindfulness-instruktør, i traumer, rus, gruppeterapi og dialektisk atferdsterapi (DBT). Hun har 15 års erfaring som behandler i allmenn psykiatrisk poliklinikk og er teamleder for ADHD/autisme team.

Vårt tilbud

Hjelpetelefonen ble etablert for å tilby støtte når andre tjenester er stengt. Våre tjenester er konfidensielle, og vi lytter til deg uten å dømme. Du kan dele det som plager deg, og vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe.

Vi har betydelig kunnskap om selvhjelpsteknikker, hvordan du kan ta vare på deg selv og mestre din livssituasjon. Vi tilbyr også omfattende psykoedukasjon om psykiske plager og utfordringer.

Vår historie

Vår tilnærming

Vi tilbyr konfidensielle tjenester og et ikke-dømmende rom der du kan få støtte og veiledning for dine psykiske utfordringer og belastninger.

Konfidensielle tjenester

Alle helseopplysninger behandles etter strenge sikkerhetskrav. Som helsepersonell dokumenterer vi henvendelser, type vansker og råd som gis, men all informasjon anonymiseres og kodes for å beskytte din personvern.

Tilgjengelig kveldstid

Våre tjenester er et supplement til andre tilbud, med åpningstider på kveldstid når andre hjelpetilbud kan være stengt eller vanskelige å nå. Vi er tilgjengelige alle dager 20:30-23:00. Vi kan være et tilbud for dem som venter på oppfølging i spesialisthelsetjenesten (DPS) og oppfølgingstjenesten.

Viktige begrensninger

Vi foretar ikke selvmordsvurderinger. Ved selvmordstanker, alvorlig rusmisbruk, psykoseproblematikk eller fare for å skade seg selv eller andre, anbefaler vi å kontakte fastlege, legevakt eller ringe 113 (fare for liv) eller 112 (fare for vold).

Vanlige spørsmål

Her finner du svar på de mest stilte spørsmålene om våre tjenester

Hvordan behandler dere helseopplysningene mine?

Alle helseopplysninger behandles etter de strengeste norske sikkerhetskrav. Som helsepersonell er vi pliktig til å dokumentere tid og dato for henvendelser, hvilke type vansker som blir tatt opp og snakket om, og råd eller type støtte som ble gitt. Ingen opplysninger skal kunne gjenkjennes uten deg selv, da opplysninger blir kodet eller nummerert for hver bruker.

Har Hjelpetelefonen psykisk støtte åpent i helger og på hverdager?

Ja, åpningstidene våre er alle dager fra 20:30 til 23:00. Du kan ta kontakt via telefon direkte (første mann til mølla-prinsippet). For Teams-møter, vennligst meld inn via SMS eller e-post for å få tilsendt link.

Når bør jeg bruke Hjelpetelefonen psykisk støtte?

Du bør bruke den om du ønsker en samtale om det som opptar deg rundt psykiske utfordringer og belastninger/kriser, for å få råd og veiledning om hvordan du skal håndtere en situasjon.

Ta kontakt med oss i dag

Vi er her for å hjelpe deg på veien mot bedre mental helse og velvære.

Kontakt oss